sobota 27. března 2021

První jarní výlet s Bobíčkem

Poslední zimněčasní sobotu se, čistě shodnou okolností, poblíž obecního úřadu v Ochozi objevilo několik rodinných skupinek, které posléze souhrou náhod vyrazili ve stejném okamžiku stejnou cestou do blízkých lesů. Náhodně pak pokračovali po stejné trase, kterou jen jeden z nich předem pečlivě připravil. Ostatní vedl přirozený cit jít nejlepší, nejzajímavější cestou vedoucí těmi nejhezšími místy.

K všeobecnému údivu se všichni již mnoho let znali. Přesto celou cestu dodržovali protiepidemiologické opatření. Např. při svačině seděli na pařezech vzdálených od sebe nejméně tak tři až čtyři metry, často více; nelze pochybovat, že by tam učinili, i kdyby některý z pařezů byl k ostatním blíž. Což nebyl.

27.3.2021 [FOUND] 1 [DNF] 1 U 1

10:59UGC5FT4NLESNI ANTIKVARIAT (MacGyver99)
12:45TGC5CXTZZa sipkou-recollection (Battos)

[FOUND] GC5FT4N - LESNI ANTIKVARIAT (MacGyver99, placed 1.11.2014)

#9212 10:59 - Dorazili jsme k antikvariátu s velkou skupinou, ve které bylo překvapivě mnoho kačerů. Mezi nimi i rodinný tým a jeho nejmladší členové si nemohli nechat ujít příležitost úprokázat své hledačské schopnosti. A třebaže již antikvariát jednou navštívili, vlastně skoro přesně před rokem, nebylo to jen "Hele, tady je!". Kluci rejdili mezi stromy, mezi nimi se proplétali dospěl(ejš)í členové výpravy.
Nakonec ovšem mladí hledači uspěli a jejich snaha byla odměněna vůdcem výpravy - každý dostal pytlík s gumovými žížalami. A byl to také náš vůdce, který jediný přinesl knihu na výměnu.
Díky za kešku! :)

GC5FT4N - Vykrádání skrý?e GC5FT4N - Rozdilování lupu GC5FT4N - Odchod od vyplniné skrý?e GC5FT4N - Nedaleký dvojosý choro?

[DNF] GC5CXTZ - Za sipkou-recollection (Battos, placed 24.9.2014)

12:45 - Dorazili jsme na místo v docela velké skupině. Byli jsme čtyři kčeři, tři velmi agilní káčata a zhruba ještě jenou tolik mudlů. Hledali jsme intenzivně, kolem skalky i v širším okolí, ale nanašli jsme nic.
Dokonce jsme i převraceli kameny, v čemž jsme si nijak nezadali s místními obyvateli. A ti jsou možná důvod, proč jme nic nenašli. Okolí skalky je zdatně poryté lesními prasaty a tak se obávám, že za její ztrátou mohou stát ona. Bylo by dobré to zvážit při obnově.
Tak díkeš, snad příště! :)

GC5CXTZ - Skalka dnes (tedy, v sobotu)

Žádné komentáře:

Okomentovat